Британското правителство заяви, че  намалява самоизолацията заради COVID-19 от 10

...
Британското правителство заяви, че  намалява самоизолацията заради COVID-19 от 10
Коментари Харесай

Британското правителство съкрати срока на самоизолация заради COVID-19

Британското държавно управление съобщи, че  понижава самоизолирането поради COVID-19 от 10 на 7 дни за хората в Англия, които дадат негативен резултат на бърз тест два следващи дни , съобщи Ройтерс

С бързото разпространяване на новия коронавирусен вид Oмикрон във Англия и рекордните равнища на случаите през последната седмица доста от икономическите браншове изпитват дефицит на личен състав. Това се отнася и за лечебните заведения, които предизвестиха за вероятен риск за здравето на пациентите.

Британската Агенция за здравна сигурност съобщи, че нейният разбор допуска, че седемдневен интервал на изолираност дружно с два негативни резултата от бързи проби имат съвсем същия предпазен резултат като 10-дневен интервал на изолираност без тестване.

" Искаме да понижим разстройствата заради COVID-19 в ежедневната работа на хората ", сподели министърът на опазването на здравето Саджид Джавид.

Бързите проби, които се дават гратис от английската Национална здравна работа, може да бъдат прилагани независимо вкъщи и дават резултат за 15 до 30 минути.

На тези, които дадат негативен резултат на шестия и седмия ден от интервала на самоизолиране, като тестванията се вършат в период от 24 часа, към този момент няма да се постанова да се изолират в продължение на 10 дни, съобщи държавното управление.

Агенцията за здравна сигурност сподели, че " настоятелно предлага " на тези, които изоставят своята самоизолация след седем дни, да лимитират контактите с други хора в препълнени или едва проветриви пространства, да работят от у дома и да сведат до най-малко контактите с най-уязвимите от COVID-19 хора. " Новият метод отразява най-новите данни за това какъв брой дълго инфектираните не престават да предават вируса и поддържа главните публични услуги и веригите за доставки през зимата, като в същото време лимитира разпространението на вируса ", съобщи организацията.

Понастоящем в английски лечебни заведения са настанени 129 души с Омикрон . Досега са умряли 14 инфектирани с новия вид на ковид , сочат данни на държавното управление.

Вчера английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че няма да вкарва нови ограничавания поради COVID-19 в Англия преди Коледа, само че обстановката остава извънредно сложна и може да се наложи държавното управление да работи по-късно.

По-нататъшните рестрикциите ще зависят от статистическите данни за коронавирусната зараза.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР